Informacje bieżące

Promocja Wydziału - warsztaty pt. „Mleczne smakołyki – lody, jogurty oraz masło” 25.05.2018 11:34

Zakład Technologii Mleczarskiej i Przechowalnictwa Żywności prowadzi warsztaty z zakresu produkcji wyrobów mleczarskich. Zajęcia te skierowane są zarówno do uczniów szkół podstawowych, jak i szkół średnich.

 

Treści przekazywane w ramach zajęć dostosowywane są do wieku uczestników. Uczniowie mają możliwość samodzielnej produkcji oraz oceny jakości takich wyrobów mleczarskich jak lody, masło, maślanka oraz mleczne napoje fermentowane. Ponadto zajęcia promują wiedzę na temat znaczenia produktów mlecznych w zbilansowanej diecie.

W kwietniu br. przeprowadzono kolejne warsztaty, w których udział wzięli uczniowie klas czwartych Szkoły Podstawowej nr 7 im. Heleny Raszki w Szczecinie oraz uczniowie klas trzecich Zespołu Szkół Budowlanych w Szczecinie.

Warsztaty z uczniami klas trzecich Zespołu Szkół Budowlanych w Szczecinie.

Warsztaty z uczniami klas czwartych Szkoły Podstawowej nr 7 im. Heleny Raszki w Szczecinie.

 

Warsztaty z uczniami klas czwartych Szkoły Podstawowej nr 7 im. Heleny Raszki w Szczecinie.