dydaktyka

Godziny konsultacji nauczycieli akademickich Zakładu Sozologii Wód w roku 2015/2016

 

Dr hab. inż. Arkadiusz Nędzarek, prof. nadzw. – poniedziałek, godz. 11.00-13.00

Dr hab. inż. Agnieszka Tórz, prof. nadzw. – czwartek godz. 11.00-13.00

Dr inż. Małgorzata Bonisławska – piątek godz. 10.00–12.00

Dr inż. Agnieszka Rybczyk – poniedziałek godz. 10.00-12.30

 

Pracownicy Zakładu prowadzą zajęcia dydaktyczne na następujących kierunkach studiów:

Rybactwo

Technologia Żywności i Żywienie Człowieka

Mikrobiologia Stosowana

Zarządzanie Bezpieczeństwem i Jakością Żywności

 

 

Przedmioty realizowane na poszczególnych kierunkach studiów:

 

Rybactwo:

 

  1. Chemia
  2. Biologia ryb
  3. Gospodarka odpadami w obiektach akwakultury
  4. Gospodarka odpadami w przedsiębiorstwie połowowym
  5. Ekologia i sozologia wód

 

Technologia Żywności i Żywienie Człowieka:

 

  1. Chemia ogólna i nieorganiczna
  2. Chemia organiczna
  3. Biologia ryb
  4. Biotechnologie środowiskowe wspomagane technikami membranowymi
  5. Procesy membranowe technologii żywności
  6. Zamykanie obiegów wodnych w zakładach przemysłu spożywczego
  7. Bioinżynieria w przetwórstwie ryb i owoców morza
  8. Biologiczne przetwarzanie odpadów w przetwórstwie ryb i owoców morza
  9. Gospodarka odpadami w zakładzie przetwórstwa rybnego

 

Mikrobiologia Stosowana:

 

  1. Chemia nieorganiczna
  2. Chemia organiczna
  3. Zastosowanie bioprocesów w ochronie środowiska
  4. Biorafinacje i biomembrany
  5. Mikroalgi i ich wykorzystanie w biotechnologii

 

Zarządzanie Bezpieczeństwem i Jakością Żywności:

 

1. Chemia nieorganicza

2. Chemia organiczna