Promocja Wydziału

Zakład Technologii Mleczarskiej i Przechowalnictwa Żywności prowadzi warsztaty z zakresu produkcji wyrobów mleczarskich. Zajęcia te skierowane są zarówno do uczniów szkół podstawowych, jak i szkół średnich. Treści przekazywane w ramach zajęć dostosowywane są do wieku uczestników. Uczniowie mają możliwość samodzielnej produkcji oraz oceny jakości takich wyrobów mleczarskich jak lody, masło, maślanka oraz mleczne napoje fermentowane. Ponadto zajęcia promują wiedzę na temat znaczenia produktów mlecznych w zbilansowanej diecie.

Serdecznie zapraszamy szkoły do udziału w warsztatach. Szczegółowe informacje dostępne są pod numerami telefonów:

dr hab. inż. Izabela Dmytrów: tel. +48 91 449 65 00, email izabela.dmytrow@gmail.com 

dr hab. inż. Anna Mituniewicz-Małek: tel. +48 91 449 65 11, email aniamalek4@wp.pl