Aktualności dla Pracowników
22.01.2024Sylabus KRK - korzystanie z programu na uczelni oraz poza uczelnią.
Instrukcja i wymagane pliki.2.06.2023Konkurs Agroabsolwent - BNP
Szanowni Państwo, Bank BNP Paribas od lat angażuje się w działania wspierające agrobiznes. Z nadzieją patrzymy na rozwój nauk rolniczych, a realizowane badania i wdrażane innowacje postrzegamy jako kluczowe dla ewolucji zrównoważonych systemów żywnościowych. Między innymi dlatego z przyjemnością ogłaszamy start 5. edycji Konkursu Agroabsolwent – na najlepszą pracę dyplomową, związaną z tematyką agro.26.04.2023Targi pracy
Kliknij po więcej informacji!7.03.2023Awaria sieci telekomunikacyjnej w pawilonach.
Informuję, że z powodu awarii sieci telekomunikacyjnej nie ma kontaktu telefonicznego w pawilonach A-D przy ul. Kazimierza Królewicza 4 Wydziału ...24.02.2023Informacja dla wnioskujących o środki na realizację projektów
W menu „Nauka” w zakładce „Pozyskiwanie funduszy” zostało zamieszczone zaktualizowane zestawienie programów, w ramach których można ubiegać się o śr...24.02.2023ERASMUS 2023
Dział Mobilności Międzynarodowej informuje o uruchomieniu kolejnego naboru na długoterminowe praktyki zawodowe (minimum 60 dni) dla studentów, doktorantów i absolwentów. Nabór dotyczy wyjazdów rozpoczętych po 15 kwietnia 2023.20.02.2023Rekrutacja uzupełniająca na studia stacjonarne II stopnia trwa !!!
Dokumenty należy złożyć w siedzibie Wydziałowej Komisji Rekrutacyjnej od 21 lutego do 2 marca br. w godzinach 10:00-14:00 WYDZIAŁ NAUK O ŻYWNOŚCI I RYBACTWA, ZUT w Szczecinie ul. Kazimierza Królewicza 4, 71-550 Szczecin, pokój nr 14 - parter e-mail: rekrutacjawnozir@zut.edu.pl; tel: 91 449 66 5616.01.2023Materiały edukacyjne e-podręcznik o Przetwórstwie Rybnym
Na platformie edukacyjnej Ministerstwa Edukacji i Nauki zamieszczono materiały edukacyjne z tematu „Wstępne przetwórstwo ryb”. Materiały są przeznac...27.10.2022Obroniona rozprawa doktorska z technologii marynowania ryb
Dnia 19 października 2022 odbyła się publiczna obrona rozprawy doktorskiej pt. „Aktywność proteaz mięśniowych w procesie dojrzewania marynat z uwzględnieniem wybranych czynników technologicznych i sezonu połowu śledzia bałtyckiego (Clupea harengus membras L.)”, której autorem jest Pan mgr inż. Tomasz Sawicki. Promotorem rozprawy jest dr hab. inż. Mariusz Szymczak, prof. ZUT. Jest to doktorat z technologii rybnej, czyli jednej z głównych specjalności naukowej naszego Wydziału Nauk o Żywności i Rybactwa. Ostatni doktorat z klasycznej technologii rybnej był obroniony 11 lat temu.28.09.2022Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa na targach POLFISH 2022
POLFISH to specjalistyczne targi branży rybnej z ponad 30-letnią tradycją, jedne z największych w Europie Środkowo-Wschodniej, które odbyły się w Gdańsku w halach AMBEREXPO. Nasz Wydział uczestniczył w nich już piąty raz z rzędu, Dzięki aktywnej i systematycznej obecności w wydarzeniu staliśmy się rozpoznawalni wśród wystawców i gości odwiedzających.